Ασπασίας 66, Χολαργός 15561 2102241703
Search Engine Optimization (SEO)

Ενημερωθείτε και επιλέξτε το SEO (βελτιστοποίηση ιστοσελίδας για μηχανές αναζήτησης).

 Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρετε να αυξήσετε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας, αφού θα βρίσκεστε στις υψηλότερες θέσεις στην κατάταξη, κατά την παρουσίαση αποτελεσμάτων έρευνας μέσω μηχανών αναζήτησης. 

Αξιοποιώντας την εμπειρία και τα εργαλεία μας συγκεντρώνουμε, αξιολογούμε & ιεραρχούμε τα κατάλληλα search terms για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας με βάση τον όγκο αναζητήσεων, το κόστος, τον βαθμό απόδοσης & τα περιθώρια κέρδους. 

Η σωστή στόχευση στο SEO αποτελεί το 50% της συνολικής επιτυχίας, με στόχο την υψηλή κατάταξη του site σας και την αύξηση της επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας σας μέσω οργανικών αποτελεσμάτων (seo).
ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ

Τί είναι το SEO; Γιατί είναι σημαντικό να επενδύσω στο SEO για την κατάταξη της σελίδας μου; Πόσο σημαντικό είναι να εμφανίζομαι πρώτος στις αναζητήσεις στη Google και στις άλλες μηχανές αναζήτησης;

Οι παραπάνω είναι μερικές μόνο από τις πιό συνηθισμένες ερωτήσεις που ακούμε από πελάτες μας – και όχι μόνο – όταν αναφερόμαστε στο SEO – συντομογραφία του Search Engine Optimization, ή στα ελληνικά, βελτιστοποίηση της σελίδας για καλύτερη κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης – καθώς οι περισσότεροι κατά κανόνα αγνοούν τη σημασία του και ακόμα περισσότεροι δεν έχουν ακούσει ποτέ στη ζωή τους ούτε την ίδια τη λέξη!

 Αν και εσείς ανήκετε στους παραπάνω – πράγμα πολύ λογικό, δεν χρειάζεται να νοιώθετε άσχημα – δεν έχετε παρά να διαβάσετε παρακάτω και σας εγγυόμαστε ότι στο τέλος θα είστε αρκετά σοφότεροι γύρω από τη λογική της βελτιστοποίησης της σελίδας σας!
 • Text Hover
 • Text Hover
Τί είναι το SEO;

SEO σημαίνει βελτιστοποίηση της σελίδας μου με σκοπό την καλύτερη κατάταξή της στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. 

Με απλά λόγια, SEO σημαίνει να εμφανίζεται η σελίδα μου όσο πιό ψηλά, στις πρώτες θέσεις της Google, όταν κάποιος κάνει search μία λέξη ή φράση που σχετίζεται με το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μου.

 Για παράδειγμα, αν έχω ένα ηλεκτρονικό κατάστημα γυναικείων παπουτσιών, θέλω να εμφανίζομαι όσο το δυνατόν πιό ψηλά – και πιό κοντά στην πρώτη σελίδα – στην Google, όταν κάποιος πληκτρολογήσει για παράδειγμα τη φράση “γυναικεία παπούτσια”.

 Η βελτιστοποίηση της κατάταξης μίας σελίδας στις μηχανές αναζήτησης είναι μία μακροπρόθεσμη διαδικασία η οποία ξεκινά από την πρώτη ημέρα δημιουργίας της ιστοσελίδας σας και στην πραγματικότητα, δεν σταματάει ποτέ! 

Αποτελείται από διαδικασίες και παρεμβάσεις τόσο στην ίδια τη σελίδα, σε επίπεδο κώδικα, περιεχομένου, μορφοποίησης, ταχύτητας, ασφάλειας και πολλών άλλων παραγόντων που θα χρειαστούμε πολύ ώρα για να τους παρουσιάσουμε συνολικά, όσο και παρεμβάσεων εκτός της σελίδας, σε επίπεδο marketing.
Πόσο σημαντικό είναι το SEO για τη σελίδα μου;

Για να απαντήσουμε σε αυτή την ερώτηση ας κάνουμε ένα πείραμα. Πατήστε οποιαδήποτε λέξη ή φράση θέλετε στο Google. Τα πρώτα αποτελέσματα που θα δείτε-μετά τις διαφημίσεις του Google AdWords- τα λεγόμενα και οργανικά αποτελέσματα (organic results), είναι σελίδες που έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα και έχουν επενδύσει χρόνο και χρήμα (και υπομονή) στο SEO τους. 

 Πηγαίνετε τώρα στην 5η σελίδα των αποτελεσμάτων. Απαντήστε στην εξής ερώτηση: Πόσο πιθανό είναι να φτάνατε στην 5η σελίδα; Σκεφτείτε όλα τα δικά σας Google searches. Μέχρι ποιά σελίδα φτάνετε για να βρείτε αυτό που ψάχνετε; Μήπως κοιτάτε μόνο τις σελίδες που υπάρχουν στην πρώτη, άντε το πολύ στη δεύτερη σελίδα της Google; 

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ίδιας της εταιρίας, το 92% των χρηστών περιορίζουν την έρευνα τους αποκλειστικά και μόνο στην πρώτη σελίδα! 

Αν λοιπόν η σελίδα σας εμφανίζεται για παράδειγμα στην 5η ή 8η σελίδα, καταλαβαίνετε εύκολα ότι ελάχιστοι είναι οι χρήστες που θα δουν τη σελίδα σας όταν πληκτρολογήσουν τη λέξη ή φράση κλειδί που σας αφορά.

 Εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς το πως σχετίζεται η θέση εμφάνισης μίας σελίδας στην Google με την επισκεψιμότητα που θα έχει αυτή η σελίδα.
 • Text Hover
Πως το πετυχαίνουμε;
Την ημέρα που ξεκινά η κατασκευή της ιστοσελίδας σας, ξεκινά και το SEO της και παρόλο που η σελίδα κάποια στιγμή θα ολοκληρωθεί, το SEO δεν σταματά ποτέ. Όπως είπαμε και πριν, η βελτιστοποίηση της σελίδας σας για την καλύτερη κατάταξη της στην Google είναι μία διαδικασία τα αποτελέσματα της οποίας αργούν να γίνουν αντιληπτά. Χρειάζεται λοιπόν υπομονή και εμπιστοσύνη στο αρχικό πλάνο και στον αρχικό προγραμματισμό.
Μερικά απο τα κλειδιά της επιτυχίας μας είναι:

 • Έρευνα και επιλογή κατάλληλων λέξεων ή φράσεων κλειδιών για στόχευση
 • Δήλωση της ιστοσελίδας σας στις μηχανές αναζήτησης όπως η Google η Bing και το Yahoo και ευρετηρίαση της
 • Δημιουργία xml Sitemaps
 • Δημιουργία JSON-LD structured data για την βελτιστοποίηση του τρόπου με τον οποίο οι μηχανές αναζήτησης διαβάζουν και αντιπροσωπεύουν τη σελίδα σας σε SERPs
 • Επικύρωση και διόρθωση της δομής html της ιστοσελίδας σας μέσω του W3 Validaton
 • Έρευνα ανταγωνισμού σχετικά με τις επιλεγμένες λέξεις ή φράσεις κλειδιά
 • Μορφοποίηση της σελίδας σας ώστε να τηρεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις της Google σε επίπεδο κώδικα ( On-site SEO )
 • Δημιουργία κατάλληλου περιεχομένου ( content editing )
 • Συνεχής παρακολούθηση των αποτελεσμάτων και του ανταγωνισμού μέσω ειδικών εργαλείων.
 • Αξιοποίηση των αποτελεσμάτων για βελτιστοποίηση της στρατηγικής και της στόχευσης.

Γιατί να εμπιστευτείτε εμάς για το SEO της επιχείρησής σας;

Καταρχάς, εμπιστευτείτε μας για την κατασκευή της ιστοσελίδας σας. Όλα ξεκινούν από εκεί. Μία κακοφτιαγμένη σε επίπεδο SEO σελίδα ενδεχομένως να χρειαστεί να στηθεί εξ αρχής, κυριολεκτικά από το μηδέν! Αυτό σημαίνει (πολλά) ενδεχομένως πεταμένα χρήματα.

 Στην Aroundnet, εγγυόμαστε ότι οι σελίδες που παραδίδουμε πληρούν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να αποκτήσουν υψηλή κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης. Όσον αφορά το ίδιο το SEO της σελίδας, επεμβαίνουμε τόσο σε επίπεδο κώδικα ώστε η σελίδα σας να πετυχαίνει τα υψηλότερα δυνατά score σε όλα τα test απόδοσης, όσο και σε επίπεδο λειτουργικότητας, εμφάνισης ταχύτητας και ασφάλειας, παράγοντες που αξιολογούνται με ιδιαίτερα υψηλό βάρος από την Google. 

Επιπλέον, σε κάθε σελίδα ξεχωριστά αλλά και σε κάθε προϊόν αν πρόκειται γαι ηλεκτρονικό κατάστημα, δίνεται μεγάλη σημασία στην επιλογή κατάλληλου τίτλου, περιγραφής της σελίδας (meta-description) και κάθε εικόνας, φωτογραφίας ή βίντεο που ανεβαίνει (alt-tags). 

Κοινώς, δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη του! Θέλετε να βγείτε ψηλά στις αναζητήσεις της Google; Έχετε ως στόχο την πρώτη σελίδα; Θέλετε να ανήκετε μέσα στις πρώτες επιλογές για τις λέξεις κλειδιά που σχετίζονται με την επιχείρησή σας; Αν ναι, επικοινωνήστε μαζί μας!
 • Text Hover